Giv plads til julen

Giv plads til julen

Julen står for døren, og i løbet af de næste par uger vil de fleste af os gøre vores hjem klar til højtiden.

Men når alle gaver er købt, og nedtællingen til julemiddagen er i gang, kan man godt blive panisk over, hvor alting og alle skal være.

Bare rolig, vi har nogle forslag til, hvordan du kan få ekstra plads, så alle kan nyde juleaften i skæret af juletræets lys!

Først og fremmest skal du have en plan

 width=

Når du har en plan over, hvor du skal rydde op, rydde ud, pynte op eller få plads til folk, bliver det meget nemmere og mindre stressende, når dit hjem fyldes af familie, venner, julepynt og stakke af julegaver.

Juletræet med sin pynt …

Det traditionelle juletræ er ofte stuens midtpunkt, men du behøver ikke et kæmpestort træ for at skabe en varm og festlig julestemning.

 width=

Gør plads til fuglen

For de fleste er julen bare ikke det samme uden en fugl – and, gås eller kalkun – med alt hvad der hører til.

 width=

Sørg for at være på forkant, så du ikke kommer til at mangle plads til maden. Også i dagene op til juleaften skal du sørge for at bruge op af maden i køleskab og fryser og kun købe det allermest nødvendige. Udover at spare på pladsen sparer du også på pengene.

 width=

Når maden skal på bordet, kan du overveje at servere den fra et separat buffetbord. Så får du bedre plads på bordet til dig og gæsterne.

Ryd op på ekstraværelset

Det er rart at have plads til ekstra overnattende gæster, så sørg for, at der er ryddet op på ekstraværelset.

Sovesofaer er en rigtig god idé, hvis du ikke har plads til en ekstra seng, og her kan de små også tage en middagslur.

Og når det hele er overstået …

 width=

Julen går lige så hurtigt, som den kommer, så gør det nemmere for dig selv til næste år ved at sortere og pakke din julepynt i kasser.

Et lille lagerrum kan være det perfekte sted at gemme dit kunstige træ, lys, pynt osv. sikkert af vejen, samtidig med at du undgår at fylde hjemmet op.

Få plads, træk vejret, og nyd tiden sammen med familien og vennerne!

Skriv et svar