Sådan pakker du planter til flytning

Sådan pakker du planter til flytning

Dine tallerkner er pakket ind i køkkenrulle og lagt i kasser, dine møbler er pakket ind og mærket … men hvad med dine stueplanter?

Hvis du er usikker på, hvad du skal gøre, så følg disse enkle trin.

1. Tag planterne op af de tunge urtepotter

Tag planterne op af de tunge urtepotter, og sæt dem i plasticpotter, et par uger før du skal flytte. Det gør planterne meget lettere og nemmere at flytte – og samtidig er det en bedre stødpude under transporten.

2. Få klaret beskæringen

Benyt dig af chancen til at fikse dine planter op ved at beskære bladene, nippe visne blomsterhoveder af og afkorte eventuelle grene.

3. Vand dagen i forvejen

Giv alle planterne godt med vand forud for flytningen, men sørg for ikke at overvande, for det kan få jorden til at fryse, hvis du flytter i koldt vejr, eller føre til svampeangreb i varmere vejr.

4. Pak planterne til sidst

Planter elsker jo dagslys, så minimer den tid, de skal gemmes væk, ved at pakke dem ned til sidst.

5. Pak dem ind

Hvis du har store planter med skrøbelige grene, skal du svøbe dem i silkepapir eller et lagen for at være sikker på, at de har støtte og beskyttelse.

6. Put den i en kasse

Sæt din plante i en solid flyttekasse – måske bør du fore den med en plasticpose, hvis potten stadig er fugtig, for at undgå, at bunden bliver våd.

Sørg derefter for, at planten er placeret korrekt, så den ikke vakler under transporten.  Stop papir rundt om den for at sikre, at den står fast.  Vores garderobekasser passer rigtig godt til høje planter!

7. Sæt mærkesedler på

Sørg for at sætte mærkesedler på kassen, og skriv ”denne side op”, så kassen ikke bliver klemt eller vendt på hovedet under flytningen.

8. Pak dem ud først

Planter bør pakkes ud, så snart du er fremme ved din destination, så de kan få frisk luft og dagslys igen! Det bedste tip er at pakke dem ud fra bunden frem for at forsøge at trække dem ud af kassen ovenfra.

9. Nyd den!

Planter sørger for, at det er dit præg, der sættes på det nye sted, og de lyser omgivelserne op, mens du pakker resten ud.

Hvilke tips har du til at sikre, at stueplanter trives efter en flytning?

Skriv et svar