Tips til at få ryddet op i garagen

Tips til at få ryddet op i garagen

Det er altid det helt rigtige tidspunkt at gå i gang med oprydningen i garagen. Også nu. Garagen bliver ofte sådan et sted, hvor det er nemt at lægge alt det, der ikke lige har sin egen plads.

Nogle gange bliver det så meget, at der faktisk ikke er plads til en bil i garagen.

Lyder det bekendt? Læs videre, og bliv klogere på, hvordan smart opbevaring og gode reolløsninger kan gøre garagen brugbar igen.

Sortér i tingene

Begynd med at finde ud af, hvad du vil beholde. Det har betydning for, hvor meget opbevaringsplads du har brug for. Du skal være nådesløs … Hvis tingene ikke har været i brug det seneste år, skal det bare ud!

Gruppér alle de ting, du vil beholde, så du nemmere får dem på plads senere. De ting, du ikke vil beholde, skal enten sælges eller gives væk.

Sæsonbestemte ting eller sportsudstyr, du kun bruger af og til – overvej et lagerrum. Du kan fortsætte med at reservere et lagerrum online og så flytte ind i dit opbevaringsrum. Du behøver ikke besøge os for at flytte ind.

Rengøring og maling

Når garagen er ryddet, kan du benytte lejligheden til at få malet. Garager er ofte ikke noget, man tænker så meget over, men her er masser af god plads, så mal også bare vægge og gulve.

Det gør det nemmere at gøre rent og beskytter mod svamp. Og ikke mindst bliver det et pænt sted, hvor du gerne vil holde orden!

Tegn et kort

Kig på, hvad du har, og hvordan du vil bruge det. Hvor meget opbevaring har du brug for? Har du brug for en arbejdsbænk eller et arbejdsområde? Hvordan skal du have adgang til dine ting?

Skal du have bilen i garagen? Læg en plan, og få mest muligt ud af pladsen – så du samtidig kan komme ud og ind! Husk at gruppere tingene – haveredskaber, gør det selv-værktøj, ting til bilen osv. Det gør det nemmere at finde det, du skal bruge.

Lagerreoler

Fritstående lagerreoler er gode i en garage. De er stærke og stabile nok til de tunge ting. Vores tip er at vælge metalreoler – de kan klare temperaturforskellene i en garage.

Kom mindre ting og sager i kasser for at holde styr på dem. Brug mærkater, så du ved, hvad der er i kasserne – og det er nemmere at finde det, du skal bruge. Sæt altid de tungeste ting på de nederste hylder og det, du bruger mest, i øjenhøjde. Alt andet kan stå på de øverste hylder.

Værktøjstavle

En værktøjstavle er genial, hvis du har meget værktøj. Alt er indenfor rækkevidde og nemt at finde. Hvis du tegner rundt om værktøjet, kan du hurtigt se, hvor tingene skal være. Som at klø sig i nakken.

Magnetbånd

Magnetbånd er også en smart og nem måde at holde orden på værktøjet på. Du kan købe knivmagneter – sæt dem på væggen eller foran på hylden, så ved du altid, hvor du har dine bor, skruetrækkere eller saksen.

Sortimentsskab

Små skruer og bolte bliver nemt væk, så et sortimentsskab med skuffer er en god måde at holde styr på småtingene på. Vælg gennemsigtig plast, så du nemmere kan se, hvad du skal bruge. Sæt også mærkater på skufferne.

Veludstyret

En simpel knagerække med redskabsholdere er det bedste til haveredskaberne. Nemt og ordentligt – og ingen behøver være ude med riven!

Løft blikket

Når du har udnyttet al vægplads, kan du kigge op. Hvis der er god højde til loftet, kan du her finde god ekstra opbevaringsplads. Hængende plastbeholdere eller trådhylder kan være en mulighed.

Men det er nok bedst at bruge pladsen her til ting, der kun sjældent er i brug. Du kan også sætte kroge op, hvor du kan hænge cykler eller andet sportsudstyr. En klog udnyttelse af pladsen!

Når du har opdelt garagen i zoner, fundet optimale opbevaringsløsninger og ryddet op … har du måske endda fået plads til en bil. En lille advarsel: Garager bliver hurtigt rodede igen, så vær opmærksom, og sæt tingene på plads efter brug.

Har du gjort noget ved din garage under nedlukningen? Del dine bedste tips med os i kommentarfeltet herunder!

Skriv et svar